KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

GRUPA IV

Rok szkolny 2020/21
Praca zdalna 23 - 27.11.2020r.

Zadania cz.1

Zadania cz.2


Kontakt z nauczycielkami grupy -grupa4mp15@gmail.com
16 - 20.03.2020r.   Tematyka tygodnia: Wiosna tuż, tuż...

Zadania cz.1      Zadania cz.2    Karta_pracy1     Karta_pracy2


 23 - 27.03.2020r.   Tematyka tygodnia: Wiosenne porządki w ogrodzie.

Zadania cz.1     Zadania cz.2   Karta pracy nr1  Karta pracy nr2   Karta pracy nr3 


 30.03 - 03.04.2020r.   Tematyka tygodnia: Zwierzęta na wiejskim podwórku.

Zadania cz.1      Karta pracy nr1a     Karta pracy nr1b     Karta pracy nr2    Karta pracy nr3

Karta pracy nr4

Zadania cz.2


06.04 - 10.04.2020r.   Tematyka tygodnia: Wielkanocne zwyczaje.

Zadania    Załącznik nr1   Załącznik nr2   Załącznik nr3   Załącznik nr4   Załącznik nr 5   Załącznik nr6   Załącznik nr7    


13.04 - 17.04.2020r.   Tematyka tygodnia: Praca rolnika.

Zadania   Załącznik nr1   Załącznik nr2   Załącznik nr3   Załącznik nr4 

„Od ziarenka do bochenka” – film edukacyjny – dzieci poznają proces powstawania pieczywa

https://www.youtube.com/watch?v=99wOP1R-9r8

https://www.youtube.com/watch?v=kWq3VMWJ9MA   

„Jak powstaje miód” – film edukacyjny - https://www.youtube.com/watch?v=LMLSxZJTNnE    

Nauka piosenki „Rolnik sam w dolinie” i zabawy przy muzyce:https://www.youtube.com/watch?v=kVVKcnxqm9U     

Zagadki dźwiękowe – gra dla dzieci: https://www.youtube.com/watch?v=VyXhyl00qGw

Propozycje zabaw i ćwiczeń    Załącznik nr5    Załącznik nr6   Załącznik nr7   

Załącznik nr8


20.04 - 24.04.2020r.  - Dbamy o naszą planetę.

Zadania     Załącznik nr1     Załącznik nr2    Załącznik nr3   Gra planszowa   Zadanie dodatkowe

Ćwiczenie nr1    Ćwiczenie nr2   Ćwiczenie nr3    Załącznik nr4    Zadanie dla chętnych     Kolorowanka    Zabawa matematyczna.


27.04 - 30.04.2020r.  - Kolorowe witaminy.

Zadania cz1.     Zadania cz2.    Witaminki - piosenka

Zabawy interaktywne „Nauka czytania”: https://wordwall.net/pl/resource/679237/nauka-czytania

Zabawy matematyczne:https://wordwall.net/pl/resource/1513433/matematyka/dodawanie-i-odejmowanie-w-zakresie-7

Dodawanie – zabawy interaktywne:https://wordwall.net/pl/resource/910961/matematyka/dodawanie

Zabawy ruchowe: https://pl.pinterest.com/pin/854558098025977331/     https://pl.pinterest.com/pin/644155552942174605/


04.05 - 08.05.2020r.  - Polska to mój dom.

Zadania cz.1   Puzzle    Zabawa z kodowaniem

Zadania cz.2     Załącznik


11.05 - 15.05.2020r.  - W świecie książki.

Zadania    Załącznik nr1    Zadania dodatkowe

Filmy edukacyjne:

Jak powstawały książki kiedyś i dziś. Zapoznanie dzieci z nowymi zawodami (drukarz, ilustrator, introligator, grafik komputerowy)
https://www.youtube.com/watch?v=5dHmwZRQ0FI

 „Jak zrobić swoją książeczkę?” - https://www.youtube.com/watch?v=icdV3QZb10Q

 Zabawy plastyczne: „Trzy małe świnki” – origami - http://krokotak.com/2018/04/the-three-little-pigs-origami-puppet-theatre/


18.05 - 22.05.2020r.  - W krainie muzyki.

Zadania cz.1     Zadania cz2.

Jaki to instrument? - zagadka słuchowa

„Hymn krainy muzyki” - piosenka

"Jestem muzykantem" - zabawa przy piosence


25.05 - 29.05.2020r.  - Dzień Mamy i Taty.

Zadania.   Załącznik nr1    Propozycje zabaw dodatkowych.


01.06 - 05.06.2020r.  - Dzień Dziecka.

Zadania


 08.06 - 12.06.2020r.  Zwierzęta małe i duże.

Zadania.    Film edukacyjny - https://www.youtube.com/watch?v=N9z8AREvjsA


15.06 - 19.06.2020r.  Lato tuż, tuż...

Zadania.   Piosenka "Po łące biega lato"


22.06 - 26.06.2020r.  Lato.

Zadania