KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Poniedziałek

23.11.2020

Śniadanie

Angielki (mąka pszenna, mąka sojowa) z masłem (mleko),  białym serem i szczypiorkiem,,

Kawa inka (jęczmień, żyto) na mleku / woda mineralna niegazowana, banan

Obiad

Rosół  warzywno- (seler) drobiowy z makaronem (mąka pszenna, jajka),

Ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka panierowany (bułka tarta pszenna, jajka) , sałata

 z jogurtem (mleko)

Kompot wieloowocowy z cukrem/ woda mineralna niegazowana

Podwieczorek

 

Chleb razowy  (pszenica, żyto, soja) z masłem (mleko), pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym,

Herbata z cukrem i cytryną/ woda mineralna niegazowana

Wtorek

24.11.2020

Śniadanie

Angielki (mąka pszenna, mąka sojowa) z masłem (mleko),polędwicą sopocka i ogórkiem zielonym,

Kawa inka (jęczmień, żyto) na mleku / woda mineralna niegazowana,

Obiad

 

Barszcz biały na wywarze warzywno- (seler) drobiowym z ziemniakami, zabielany jogurtem naturalnym (mleko)

Placki ziemniaczane (mąka pszenna, jajka) z cukrem,

Kompot wieloowocowy/ woda mineralna niegazowana

Podwieczorek

Budyń waniliowy (mleko, jajka) , ciastko zbożowe czekoladowe (pszenica, owies, żyto, orzechy, soja, jajka)

Herbata z cukrem i cytryną/ woda mineralna niegazowana

Środa

25.11.2020

Śniadanie

Rogal (mąka pszenna, jajka, mleko) z masłem (mleko) i dżemem truskawkowym,

Kluski lane (mąka pszenna, jajka) na mleku / woda mineralna niegazowana, jabłko

Obiad

 

Zupa koperkowa  na wywarze warzywno- (seler) – drobiowym  z ryżem,

Kasza gryczana biała, udźce z indyka w sosie własnym, surówka z kapusty pekińskiej,

Świeży sok jabłkowo-pomarańczowy/ woda mineralna niegazowana ,

Podwieczorek

Chleb wieloziarnisty  (pszenica, żyto, soja) z masłem (mleko) i pastą z makreli

w pomidorach ze szczypiorkiem,

Herbata z cukrem i cytryną/ woda mineralna niegazowana

Czwartek

26.11.2020

Śniadanie

Angielki (mąka pszenna, mąka sojowa) z masłem (mleko),  szynka wiejską i sałatą,

Kakao  na mleku / woda mineralna niegazowana,

Obiad

 

Kapuśniak z kapusty kiszonej   na wywarze warzywno- (seler) drobiowym z ziemniakami,

Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, mleko) z cukrem i cynamonem,

Świeży sok jabłkowy/ woda mineralna niegazowana

Podwieczorek

Chleb wieloziarnisty  (pszenica, żyto, soja) z masłem (mleko) z serkiem śmietankowym (mleko) i rzodkiewką,

Piątek

27.11.2020

Śniadanie

Angielki (mąka pszenna, mąka sojowa) z masłem (mleko), kiełbasą żywiecką i pomidorem,

Kawa inka (jęczmień, żyto) na mleku / woda mineralna niegazowana, orzechy, migdały, suszone owoce

Obiad

Zupa ogórkowa  na wywarze warzywno- (seler) drobiowym z ziemniakami, zabielana jogurtem naturalnym (mleko),

Spaghetti (mąka pszenna, jajka) z sosem bolońskim i mięsem mielonym, posypane tartym serem żółtym (mleko)

Kompot wieloowocowy/ woda mineralna niegazowana

Podwieczorek

Bułka drożdżowa z kruszonką (mąka pszenna, jajka)

Herbata z cukrem i cytryną/ woda mineralna niegazowana

Alergeny: (poszczególne numery oznaczają dany alergen w posiłku)

  1. zboża zawierające gluten i produkty pochodne
  2. białka mleka krowiego i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby
  5. skorupiaki i produkty pochodne
  6. orzechy
  7. orzechy ziemne (arachidowe)
  8. soja i produkty pochodne
  9. nasiona sezamu i produkty pochodne
  10. dwutlenek siarki i siarczany
  11. gorczyca i produkty pochodne
  12. łubin
  13. seler
  14. mięczaki