KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Język angielski

Zajęcia z języka angielskiego odbywają się dwa razy w tygodniu, w każdej grupie wiekowej. Zajęcia mają na celu przede wszystkim osłuchanie się dzieci   z językiem angielskim w różnych sytuacjach oraz przygotowanie ich  do nauki na wyższych szczeblach edukacji.

Podczas spotkań przedszkolaki poznają podstawowe słownictwo z różnych zakresów tematycznych. Uczą się prostych piosenek w języku angielskim, wierszyków, rymowanek. Odbywa się to poprzez zabawę z wykorzystaniem kart obrazkowych, kostek do gry, pacynek, gier planszowych, plansz dydaktycznych, historyjek obrazkowych oraz słuchowisk.

Każde zajęcia rozpoczynają się i kończą piosenką, ilustrowaną ruchem. Każdy blok tematyczny poświęcony jest konkretnemu zagadnieniu, np. częściom ciała, kolorom, liczbom, jedzeniu itd. Podczas omawiania każdego tematu zostają wprowadzane nowe słowa,  następnie utrwalane są w zabawach tematycznych oraz poprzez ćwiczenia z wykorzystaniem kart pracy.

Niezbędne do prowadzenia zajęć są także drobne rekwizyty, których używam – np. kapelusz, magiczna maskotka, pacynka, magiczne pudełko lub inny gadżet. Dzięki temu cała uwaga dzieci skupiona jest na zajęciach.

W grupach I i II ( dzieci 3-4letnie) realizowany jest program „I LOVE BOO” wydawnictwa MAC- Edukacja.

W grupach III, IV i V (dzieci 5-6 letnie) realizowany jest program  „Kolorowy start” –język angielski - wydawnictwa MAC – Edukacja uzupełniany elementami oraz wybranymi treściami z kursu „Bugs World 1” wydawnictwa Macmillan.

Dodatkowo dzieci oglądają bajki w języku angielskim związane z aktualną tematyką zajęć. Natomiast treści programowe urozmaicane są piosenkami Active Songs z platformy English Language Station oraz Super Simple Songs.

Na zajęciach staram się tworzyć atmosferę sprzyjającą posługiwaniu się językiem angielskim oraz rozbudzać w dzieciach zainteresowanie tym językiem

Agnieszka Rutkowska

Zajęcia odbywają się:

w grupach III i IV – od 1 09. do 30.06
w grupach I, II i V – od 11.09. do 31.05

 

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

Grupa I

12.30 – 12.50

12.30 – 12.50

 

 

Grupa II

12.50 – 13.20

12.50 – 13.20

 

 

Grupa III

12.00 – 12.30

 

12.00 – 12.30

 

Grupa IV

 

12.00 – 12.30

 

12.30 – 13.00

Grupa V

 

 

12.30 – 13.00

12.00 – 12.30