KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

ROK SZKOLNY 2020/21

Kuźnia talentów w grupie III.

Miniony tydzień upłynął w grupie 4-5 latków pod hasłem rozwijania zainteresowań. Przedszkolaki poznawały znaczenie słów hobby, konik, talent , określały rodzaj zajęć i zabaw, które lubią najbardziej. Pod koniec tygodnia, w ramach DNIA TALENTÓW , dzieci rozwijały własne umiejętności, kt&oacu...

"Domowa" ciastolina w grupie I.

Składniki: - ok. 1 szkl. mąki pszennej - 1/4 szkl. soli - 1/2 szkl. gorącej wody ( w wodzie rozpuszczamy barwnik spożywczy w proszku lub żelu) - 1 łyżka oleju - 2 łyżki soku z cytryny - kilka kropel ulubionego olejku zapachowego lub aromatu do ciast (opcjonalnie) Wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać w garnku ...

Czy jesteśmy tacy sami? - nauka tolerancji

W związku z obchodzonym 16 listopada Międzynarodowym Dniem Tolerancji,  w piątek w gr. V, odbyły się zajęcia, których celem było ukazanie dzieciom problemu braku tolerancji we współczesnym świecie oraz kształtowanie postawy akceptacji i szacunku do drugiego człowieka. Głównymi bohaterami tego ...

Biało-czerwoni na start!

W bieżącym roku szkolnym realizowany jest w naszym przedszkolu Międzynarodowy Projekt Edukacyjny „Piękna Nasza Polska Cała”, którego celem jest zapoznanie dzieci z historią państwa polskiego i symbolami narodowymi, poznawanie tradycji, zwyczajów i obrzędów ludowych z różnych regi...

Przedszkolny Ekopatrol.

12 listopada przedszkolaki z grupy IV wzięły udział w jesiennej edycji Ogólnopolskiej Akcji Ekologicznej „Przedszkolny EKOpatrol", której inicjatorem jest nasze Przedszkole :) Akcja ma na celu podniesienie świadomości ekologicznej dzieci i społeczności lokalnej , w szczególności upowszechnian...

Moje miasto Zgierz.

W minionym tygodniu dzieci z grupy IV wzbogacały swoją wiedzę i umiejętności w kręgu tematycznym: Moja miejscowość – Zgierz . Podczas tygodniowego cyklu aktywnych zajęć średniaki poznały ciekawostki i utrwaliły wiedzę dotyczącą swojego miasta. Oglądając prezentację multimedialną „Zgierz – moje miasto...