KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum 2019/20

Zabawy z wiosennym wiatrem w grupie IV.

Dziś dzieci z grupy IV uczestniczyły w zajęciach złożonych z  improwizacji ruchowych przy muzyce pt:"Wiatr" z wykorzystaniem instrumentów perkusyjnych oraz rekwizytów. Dzieci wcielały się w rolę wiatru spokojnego, porywistego, cichego lub głośnego, grały na instrumentach w rytm muzyki. Analizowały op...

W marcu jak w garncu, czyli zabawy z pogodą w grupie II.

Przez cały tydzień dzieci z grupy II poznawały znaczenie przysłowia „ W marcu jak w garncu”. Podczas zabaw przedszkolaki określały i nazywały zjawiska pogodowe mające miejsce wczesną wiosną, poznawały symbole graficzne za pomocą których przedstawia się prognozę pogody oraz utrwalały umiejętność dobie...

Do czego służy..magnes?

Dziś przedszkolaki z grupy IV w trakcie zabaw i eksperymentów poznawały właściwości magnesu.  ...

Przedszkolaki z grupy II w świecie technicznych nowinek i wynalazków.

W minionym tygodniu maluszki z gr II omawiały wybrane  wynalazki. Podczas zajęć i zabaw, w ciągu kolejnych dni tygodnia, dzieci poznawały historię koła i różnych pojazdów, oświetlenia, komputera, zegara, telefonu oraz zastosowanie ich w życiu ludzi dawniej i dziś. Szczególnie podobały się dzie...

Dzień dinozaura w grupie IV.

Dzisiaj przedszkolaki z grupy IV świętowały dzień dinozaura. Z tej okazji pani Sylwia przygotowała szereg ciekawych zadań i niespodzianek. W oparciu o prezentację multimedialną dzieci poznawały i utrwalały wiadomości dotyczące tych ciekawych gadów, ich wyglądu, cech charakterystycznych zwyczajów żywieniow...

Inne wydarzenia minionego tygodnia.

W mijającym tygodniu w naszym przedszkolu jak zawsze wiele się działo. Nie zabrakło też miejsca na wydarzenia teatralne i muzyczne. Gościliśmy teatrzyk Pozytywka z przedstawieniem "Zimowy gość" oraz Pana Witka z koncertem muzycznym w trakcie którego zgłębialiśmy tajniki stepowania....

Dawno, dawno temu...

  Ten temat był w minionym tygodniu okazją do wielu ciekawych rozmów, zabaw, eksperymentów i doświadczeń w grupach najmłodszych.   Zajęcia miały na celu rozwijanie u dzieci ciekawości i dociekliwości. Sprawdzaliśmy jakie właściwości ma węgiel i sól-określaliśmy ich twardość, kolor, zap...

VIII Festiwal Sopelkowych dźwięków.

21 lutego reprezentacja dziewczynek z grupy V wzięła udział w VIII Międzyprzedszkolnym Festiwalu Sopelkowo-Walentynkowym pod hasłem "Miłość nie jedno ma imię" zorganizowanym pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta Zgierza przez Miejskie przedszkole nr 3. Celem przeglądu była prezentacja umiejętności wokalnych i t...

"Na straganie" - rozstrzygnięcie konkursu.

19 lutego w I Społecznej Szkole Podstawowej Towarzystwa Przyjaciół Zgierza ogłoszono wyniki konkursu plastycznego pt: "W świecie bajek Jana Brzechwy". Dzieci z naszego przedszkola przygotowały wraz ze swoimi paniami prace plastyczne, które zdobyły uznanie jury powołanego przez organizatora. Przyznan...